dijous, 13 de març del 2014

L'estiu de l'amor

M'acabo de llegir L'estiu de l'amor, del periodista i escriptor Toni Orensanz (Falset, 1970). Es tracta d'una novel·la que recrea l'estiu que van passar en Picasso i la model francesa Fernande Olivier a Horta de Sant Joan. Aquesta entrevista que li va fer el periodista Gustau Moreno a l'autor, per Canal 21, ens explica molt bé què és el que va inspirar l'autor a escriure la novel·la, i quins són els orígens d'alguns dels passatges o personatges. 

)
Personalment, ha estat interessant conèixer aquest episodi hilarant de la vida del pintor malagueny, que ens revela alguns aspectes de la seva personalitat i, sobretot, ens mostra com la modernitat i en concret la que venia de l'estranger, i de la ciutat (ni més ni menys, París), amarada de llibertat i sensualitat, podia capgirar la vida d'un poble, a principis del segle XX, amb uns costums i una manera de fer i pensar tan distants dels de la ciutat de les llums.
I aquí tenim la Fernande, la protagonista, qui sempre va dir que els millors anys de la seva vida van ser els que va passar junt a Picasso:
Picasso: "Desnudo de Fernande Olivier" con las manos enlazadas. 1905

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada